Des nouvelles toutes fraiches des Roumaines (tellement fraiches qu'elle ne sont pas traduites...

)
De Prosport:
×Citation:
Medaliată cu bronz european la sol, Anamaria Tămîrjan (foto) a trecut peste accidentarea de la inghinali şi se pregăteşte pe toate cele patru aparate.
Deşi mai acuză dureri, Anamaria se antrenează aproape de parametrii normali. A treia componenetă ca valoare a lotului olimpic feminin, Tămîrjan se află în cursă directă cu timpul, pentru a-şi reveni cu pregătirea. Deşi a ratat atât Naţionalele României, cât şi ultimele concursuri de verificare cu echipa, din cauza unor dureri intense în zona inghinală, ea s-a antrenat uşor, pentru a-şi menţine tonusul.
De câteva zile, însă, micuţa ploieşteancă lucrează pe toate aparatele. „Ne dă speranţe revenirea ei. În timpul rămas până la JO, am siguranţa că o să facă solul, paralele şi bârna la fel de bine ca la Europene. Sper să reuşim să pregătim şi săritura, pentru că în finala pe echipe dorim să aliniem trei fete care să prezinte o săritură Yurchenko cu dublu şurub”, a explicat Nicolae Forminte, antrenorul coordonator.
articol scris de Mirela Basescu
×Citation:
Campioană europeană la sol, Sandra Izbaşa (foto) consideră că sacrificiile făcute pentru performanţele obţinute în gimnastică merită osteneala. Deşi nu concurează la JO, cu gândul la aur, ea îşi doreşte un rezultat cât mai bun. „ Nu mă gândesc la medalii sau la note. Dacă îmi fac treaba aşa cum ştiu eu, abia apoi privesc rezultatul”, a declarat ea.
×Citation:
Medaliat cu bronz olimpic la sărituri, Marian Drăgulescu vrea aurul la Beijing. Alături de săritura care îi poartă numele, cu nota maximă de plecare, 7,0, „Marocanul“ va face o a doua săritură, unicat ca dificultate în lume, care îl poate propulsa direct în legendă.
„Totul sau nimic. Sunt la punct cu ambele sărituri, mai ales cu cea de-a doua, care este foarte dificilă. Risc foarte mult, dar nu am altă alternativă. Mă simt în formă, tocmai de aceea nu am nicio emoţie. Trebuie să fie Olimpiada mea“, a mărturisit Drăgulescu. „Din câte ştim, nimeni nu va face o săritură cu notă de plecare din 7,2“, l-a completat antrenorul Dan Grecu. Până acum, în competiţii nimeni nu a prezentat o săritură care să depăşească nota maximă.
„Marocanul“ nu se opreşte aici, el aspirând la podium şi la sol, unde va prezenta cele mai dificile elemente din echipă. Mai mult, exerciţiul lui, cu plecare din 6,9, îl depăşeşte în dificultate pe cel al campionului mondial Diego Hypolito, care a câştigat titlul suprem cu o evoluţie din 6,7.
articol scris de Mirela Basescu
D'après ce que je comprends:
1) Ils espèrent pouvouir récupérer Tamirjan, qui n'a pas pu partéciper aux nationnaux de Roumanie, ainsi qu'à la dernière compétition en Allemagne à cause d'une douleur à une jambe, maintenant elle a recommencé à s'entrainer normalement et Formite espère qu'elle pourra faire même le saut pendant le concours par équipe, parce qu'ils veulent présenter 3 fois yourchenko avec double vrille.
2) Izbasa et le sol ... ?elle se sent prête? boh, j'ai rien compris!
3)Dragulescu revient. il partécipera au sol et au saut et il va risquer beaucoup avec un saut qui part d 7.2 pour obtenir l'or.
Si quelqu'un parle le roumain... ça serait trop gentil de traduire un peu ce qu'il y a écrit là haut !